Haber

West’in ‘Nazileri seviyorum’ yazan Twitter hesabı yeniden etkinleştirildi

Twitter, yeni adıyla X, ABD’li rapçi Kanye West’in antisemitik açıklamaları ve paylaşımları nedeniyle askıya alınan hesabını yeniden etkinleştirdi. Hesabı yaklaşık 8 aydır askıya alınan ABD’li rapçi West, Twitter’ın hesabını aktif hale getirmesinin ardından herhangi bir paylaşımda bulunmadı.

Ne oldu?

Ekim 2022’de yasal olarak adını “Ye” olarak değiştiren West, antisemitik açıklamaları ve sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle Twitter ve Instagram’ın hesabını askıya almasının ardından kısa bir süre sonra sağcı sosyal medya şirketi Parler’ı satın alma kararı aldı. Ye geçen yıl bir televizyon programında aşırı sağcı komplo teorisyeni Alex Jones ile bir röportajda yer aldınız. “Nazilerin etrafında ‘kötü’ kelimesinin kullanılmasından hoşlanmıyorum. Yahudileri seviyorum ama Nazileri de seviyorum” dedi.

Twitter sahibi Elon Musk, Aralık 2022’de rapçi West’in “şiddete teşvik yasağını defalarca ihlal ettiğini” belirterek “Hesap askıya alınacak” dedi. Platform, hesabını askıya almadan önce West’in tweet’lerinden birini de kısıtladı. (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu