Ekonomi

New York borsası karışık hareketle kapandı

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,09 düşüşle 33.531,33 puan oldu. S&P 500 endeksi yüzde 0,45 artışla 4.137,64 puana yükselirken, Nasdaq endeksi yüzde 1,04 artışla 12.306,44 puan oldu.

ABD’de borç limitine ilişkin çıkmaz devam ederken, beklentilerin altında gerçekleşen yıllık enflasyon verilerinin ardından borsalarda karışık bir seyir izlendi.

Yurt içinde Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) aylık bazda yüzde 0,4 ile beklentiler arasında, yıllık bazda ise yüzde 4,9 ile piyasa beklentilerinin altında artarken, yıllık enflasyon Nisan 2021’den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

ABD Başkanı Joe Biden, borç limitine ait ülkenin temerrüde düşmesi durumunda “tüm dünyanın başının belaya gireceği” uyarısında bulundu.

Ülkede federal hükümetin bütçe fazlası Nisan ayında 176 milyar dolar ile beklentilerin altında kalırken, mali yılının 7. ayı olan Nisan ayının prestijiyle toplam bütçe açığı 925 milyar dolar olarak hesaplandı.

Öte yandan ABD’de mart ayında iflas eden Silicon Valley Bank (SVB) grubunun tüm mevduat ve kredilerini devralan First Citizens Bank’ın yayımladığı ilk çeyrek bilançosuna göre bankanın karı yükseldi. Ocak-Mart döneminde 9,5 milyar dolara yükseldi. Açıklanan bilançonun ardından First Citizens hisseleri yüzde 7’den fazla değer kazandı.

Google’ın her yıl düzenlediği geliştirici etkinliği “Google I/O”da, ana şirketi Alphabet’in son yapay zeka atılımlarını açıklamasının ardından hisselerinin yüzde 4’ün üzerinde artması dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu