Haber

Her şeyin başladığı an! Suikast girişimi sonrası Japonya Başbakanı meydan okudu: Konuşmalarıma sokakta devam edeceğim

Japonya Başbakanı Kishida Fumio, Wakayama eyaletine yaptığı ziyarette iktidardaki Liberal Demokrat Parti (LDP) adayının etkinliğine katıldı. Kişida, LDP adayı ile kampanya sürecini görüşmek üzere yerel saatle 11:30 sıralarında bölgedeki Saikazaki Balıkçı Limanı yakınlarındaki bir meydana geldi. Japonya Başbakanı konuşmasını yapmadan önce bir suikast girişimi oldu.

BİR ZAMANDA YAPILDI

Başbakan kürsünün yanındayken birisi eliyle o yöne gerçek bir cisim fırlattı. Metal boru şeklindeki bomba yere çarptığında yüksek bir ses çıkardı. O sırada çevrede düzensizlik varken Fumio bölgeden tahliye edildi. Bomba 50 saniye sonra patladı.

HER ŞEYİN BAŞLADIĞI AN

Kişida’nın yaralanmadığı belirtilirken, olaya karışan kişi gözaltına alındı. Öte yandan yaşananlar Japon televizyon kanalı tarafından da kayıt altına alındı. Saldırganın elindeki sis bombasını attığı anlar kameralara yansıdı.

GÖZALTI

Devlet Televizyonu NHK’nın haberine göre olayda yaralanan olmadı. Kolluk kuvvetleri, olayla ilgili olarak olay yerinde bulunan Hyogo eyaleti, Kawanishi şehrinde kayıtlı 24 yaşındaki Kimura Ryuji’yi gözaltına aldı.

“KONUŞMALARIMA SOKAKLARDA DEVAM EDECEĞİM”

Ziyaret programına devam eden Başbakan Kişida, Japonya Demiryolu Wakayama İstasyonu önünde konuşma yaptı. Olayın seçim sürecine zarar vermemesi gerektiğini belirten Kisida, “Sizinle birlikte bu seçime devam etmemiz gerekiyor” dedi. ifadesini kullandı. Kişida, sosyal medya hesabı Twitter’dan yayınladığı mesajda, “Ülke demokrasimiz için en önemli mesele seçimlerdir. Bu bilinçle konuşmalarıma sokaklarda devam edeceğim.” söz konusu.

Kabine Genel Sekreteri Matsuno Hirokazu Tokyo’da “Seçimler demokrasinin temelidir. Böyle bir zamanda böyle bir şiddet kesinlikle affedilemez.” dedi. söz konusu. Wakayama eyaletinden hava yoluyla ayrıldığı kaydedilen Kişida’nın bir sonraki seçim konuşmasını Tokyo’nun doğusundaki Chiba eyaletinde yapacağı bildirildi.

ABE, Suikast’ı Aklına Getiriyor

Kamu Politikası Araştırma Konseyi’nin terörle mücadele uzmanı Itabashi Isao, geçen yıl seçim kampanyası sırasında suikasta kurban giden Japonya eski Başbakanı Abe Shinzo’yu hatırlattı. Abe’nin öldürülmesinin ardından hükümet yetkililerinin güvenlik görevlisi sayısının artırıldığına dikkati çeken Itabashi, “Seçim kampanyası dönemine ve Mayıs ayında (Hiroşima’da) yapılacak G7 Liderler Zirvesi öncesine denk gelmesi dikkat çekici. söz konusu.

2012-20’deki göreviyle “Japonya’nın en uzun süre görev yapan Başbakanı” unvanına sahip olan Abe, partisinin seçim kampanyası için gittiği Nara vilayetinde Temmuz 2022’de yaptığı konuşma sırasında vurularak öldürüldü.

basmakcihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu