Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan terörle mücadele vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’ye uzanan kirli elleri nerede olursa olsun kırmaya kararlıyız. Amacımız terör örgütlerini ülkemiz için tehdit olmaktan tamamen çıkarmaktır.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölbaşı’ndaki Polis Akademisi’nde düzenlenen Polis Meslek Yüksekokulları Mezuniyet Törenine katıldı. Mezunların akademide alacakları üst düzey eğitimle ülkelerine en keyifli şekilde hizmet edeceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizde okuyan hiçbir öğrenciye yabancı gözüyle bakmadık. Mezunlarımıza inşallah” dedi. bugün de aynı çabayı gösterecektir. Mezun olan konuk öğrencilerimize bundan sonraki kariyerlerinde başarılar diliyorum” dedi.

“Başarımızın ana aktörlerinden biri de mensubu olduğunuz emniyet teşkilatımızdır”

Bugün bünyesine katılan 2 bin 89 yeni polis memuru ile polis teşkilatının daha da güçleneceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabbim sizleri her türlü kaza, bela ve saldırganlardan korusun. Düzen, asayiş ve huzurun sağlanması maksadıyla. 81 ilimizde yurdumuzun dört bir yanında gece gündüz demeden görevini özveriyle yapan tüm polislerimize şükranlarımı sunuyorum.Sizler de devletimizin bekasının, milletimizin bekasının teminatısınız. Aldığınız ve alacağınız görevlerle milletimizin huzuruna, toplumsal huzurumuza… Asayişin yanı sıra diğer alanlarda da yakaladığımız başarıların ana aktörlerinden biri de mensubu olduğunuz emniyet teşkilatımızdır.”

6 Şubat depremlerinde güvenlik güçlerinin insanların hayatında oynadığı kritik rolün bir kez daha görüldüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından güvenlik birimlerinin hızlı bir şekilde harekete geçtiğini ve tüm müdahalelere rağmen harekete geçtiğini kaydetti. Meslektaşlarının depremde şehit olması üzerine tüm güvenlik güçleri depremzedelerin yardımı için adeta seferber oldu. .

“Türkiye, afet sonrası güvenlik hizmetlerinin sunumunda başarılı bir sınav verdi”

Arama kurtarma çalışmalarından yardım dağıtımına, yağmacılarla mücadeleden güvenliğin sağlanmasına kadar acil ihtiyaç duyulan her konuda polisin aktif görev üstlendiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birkaç münferit olay dışında süreç barışçıl bir şekilde yönetildi. Afet sonrası güvenlik hizmetlerinin sunumunda dünyanın diğer ülkelerinde başarılı bir sınav veren Türkiye’de ateş altında yaşamını yitiren 216 polisimizi rahmetle anıyorum.

14 Mayıs-28 Mayıs seçim döneminde özverili çalışmalarından dolayı tüm güvenlik güçlerimizi kutluyorum. Türkiye, depremden sadece 3 ay sonra, demokrasisine yakışır bir olgunlukla, yüzde 90 gibi rekor katılım oranlarıyla, hiçbir sorun ve zorluk yaşamadan üst üste iki seçimi başarıyla gerçekleştirdi. Geçtiğimiz hafta, tarihimizin en büyük ihanetlerinden biri olan 15 Temmuz darbe girişiminin 7. yıl dönümünü Cumartesi günü geride bıraktık. 7 yıl önce uçak sesleri ve silah sesleri ile başlayan karanlık bir geceyi, milletimizin direnişiyle kardan daha aydınlık bir sabaha çevirdik.”

“15 Temmuz’u üzerinden 7 yıl 70 yıl geçse de unutmayacağımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettik”

15 Temmuz’un önemini bir kez daha hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Demokrasi tarihine altın harflerle kazınan 15 Temmuz kalkışmamızı hep 85 milyon olarak hatırladık. Kayıplarımızın bitmeyen acısı yüreğimizi kavururken. , maruz kaldığımız ihanetin boyutu karşısında öfkemiz daha da arttı.İkimiz de tanklara meydan okumanın gururunu yaşadık.Kendi silahıyla vurulmanın acısını da yaşadık.Tüm dünyaya bir kez daha ilan ettik. 7 yıl 70 yıl geçse de 15 Temmuz’u unutmayacağız.Şehitlerimizin aziz hatıralarına her zaman sahip çıkacağız.15 Temmuz gecesinde 253 vatan evladımızı şehit ettik.Şehitlerimiz arasında 63 51 şehitimiz var. kahramanlar sadece Gölbaşı’nda şehit olmuştur.Şehitlerimizin cenazeleri bize o gece burada yaşanan vahşeti ve FETÖ’cülerin vahşetini hatırlatmaktadır.İnsanlık böyle bir ihanet, böyle bir alçaklık görmemiştir.Ve yine de kontrollü bir iftira atılmaktadır. 15 Temmuz darbesinde şehit olanları milletimizin vicdanına havale ediyorum. Bunun dışında kendilerine aşağıdaki çağrıyı yapmak istiyorum. 15 Temmuz’da televizyon karşısında kahvenizi yudumlarken bu milletin evlatlarının nasıl mücadele ettiğini görmek istiyorsanız hemen yanı başımızdaki müzeyi ziyaret edin. Gelin görün Türkiye o gece nasıl büyük bir felaket yaşadı, milletimiz istiklali ve istikbali için ne bedeller ödedi” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasını 17-25 Aralık girişiminden sonra aldığımız tedbirlere borçluyuz.”

15 Temmuz öncesi alınan tedbirlerin önemine değinen Erdoğan, “Yüzün varsa 15 Temmuz’a dair yalanlarını, iftiralarını, FETÖ’cüleri destekleyen açıklamalarını söyle. Siyasi hesaplarla suçsuz ilan edilen, Türk milletinin sırtına yüklenen.” Kendi gözlerinle gör. Terörü öven tetikçilere ve 6-7 Ekim olaylarının faillerine gösterdiğiniz sadakatin binde birini, ülkemiz için yere düşen kahramanları gösterin. FETÖ ile giriştiğimiz mücadeledeki en ufak bir zafiyetin bize neler yaşatabileceğini yanımızdaki gazi mekanda görebiliriz. Örneğin bir daha ihanetlere maruz kalmamak için hafızamızı canlı tutmamız ve tedbiri elden bırakmamamız gerekiyor. 15 Temmuz darbe girişimini boşa çıkarmamız lazım, 17-25 Aralık girişiminden sonra aldığımız tedbirlere borçluyuz. Polis Akademisi’ni o dönemde yeniden yapılandırmasaydık ve hassas birimlerde tasfiyeye gitmeseydik daha yüksek bedel ödemek zorunda kalacaktık. Zamanında alınan tedbirler nasıl devletimizi işgal girişiminden kurtardıysa, 15 Temmuz’dan sonra atılan adımlar da güvenlik güçlerimizin işlerini daha iyi yapmalarını ve milletimize daha iyi hizmet etmelerini sağladı.”

“FETÖ’nün devletteki uzantılarının değerli bir bölümünü tasfiye ettik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın polis teşkilatını FETÖ unsurlarından temizlerken emniyet teşkilatında bir sıkıntı olmadığını söylediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminden bu yana toplam 41 bin polisin kurumdan ihraç edildiği bilgisini paylaştı. Teşkilatı güçlendirmek için 31 bin çarşı ve mahalle bekçisi tuttuklarını belirten Erdoğan, komiser yardımcısı, polis ve sivil işçi olarak toplam 128 bin işçi istihdam edildiğini söyledi.

“Böylece farklı ünvanlarda toplam 158.682 işçiyi işe alarak polis teşkilatımızın eski ve eksiklerini gidermiş olduk. Şu anda 340 bin güvenlik personelimiz görev yapıyor. Nitelikli insan kaynağımız, yeni uzman birimlerimiz ve güvenlik sistemimizi sürekli geliştiriyoruz. teknik kapasite.Güvenliğimize yönelik her bahiste tecrübemiz var.FETÖ’nün devlet içindeki uzantılarının değerli bir bölümünü tasfiye ettik.Özel yapılanmasına yönelik operasyonlarımız kesintisiz devam ediyor.Bölücü terör örgütüne katılımımız neredeyse durma noktasına geldi. biz bütün terörist yuvalarına girip bu yuvalarda onları yok ediyorsak fail sizsiniz.Başarınız onları bu yuvalara mahkum edecek.Bundan sonra Güneydoğu ve Doğu’daki tüm bu teröristleri temizliyoruz, temizleyeceğiz. Ortada bir küme varsa hızla yok ederiz. Bölücü örgüt mensuplarına döktükleri şehit kanlarının, vatandaşlarımıza çektirdikleri acıların bedelini ödetiyoruz” dedi.

“Türkiye’ye ulaşan kirli elleri nerede olursa olsun kırmaya kararlıyız”

Nerede olursa olsun Türkiye’ye uzanan kirli elleri kırmaya kararlı olduklarının altını çizen Erdoğan, “Terör örgütlerini ülkemiz için tehdit olmaktan tamamen çıkarmaktır. Türkiye’nin terör belasından kurtulması hayati önem taşımaktadır. Milli birlik ve bütünlüğümüze yönelik girişimleri siyaseten bertaraf edemememiz, terör belasını kökünden kazımamıza bağlıdır.Terör örgütleri var oldukça kendimizi güvende hissedemeyiz.

Yüzyıl Türkiye vizyonumuzu istediğimiz kadar çabuk gerçekleştiremiyoruz. Kandil’deki terör baronlarının sesi susturulmadıkça iç siyasetimizi dizayn etme çabalarının önüne geçemeyiz. 14 yaşında, 15-16 yaşında kız çocuklarını anne babalarından kaçırıp Kandil’e getiriyorlar, terör baronları taciz ediyorlar. Dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olacaksak, turizmde yılda 100 milyar dolar hedefliyorsak, küresel sistemde söz sahibi bir ülke olmak istiyorsak, sorunu çözmemiz şart. terör sorunu. Aynı şekilde özellikle seçim döneminde çevrelerce kesinlikle istismar edilen göçmen sorununu analiz etmenin yolu da terör örgütleriyle yürütülen başarılı girişimlerden geçmektedir. Suriye’de ölümden kaçarak bize sığınan, bizi Ensar olarak gören bu kardeşlerimize ülkemizdeki ana muhalefetin yaklaşımı ne yazık ki insani bir yaklaşım değil, İslami bir yaklaşım değil. Suriye ve Irak’ta terör saldırıları devam ederken, mültecilerin anavatanlarına dönmeleri beklenenden daha uzun sürecektir. Şu anda orada 500 bine yakın konut yapıyoruz. Güvenlik ve istikrar tesis edildikçe gönüllü ve onurlu geri dönüşler artacaktır. 600 bine yakın sığınmacı, Suriye’nin kuzeyinde terörden arındırdığımız ve iman ettirdiğimiz yerlere geri döndü. Temelini iki ay önce attığımız konut projesi kapsamında 240 bin aileyi yani 1 milyon mülteciyi geri döndürmeyi hedefliyoruz. Sivil Toplum Kuruluşları öncülüğünde yürütülen briket evler projesi ile yaklaşık 90 bin aileye barınma imkanı sağlandı.

“36 bin kaçak göçmen yakalandı, 16 bini sınır dışı edildi”

Temeli 2 ay önce atılan konut projesi kapsamında 240 bin aileyi yani 1 milyon sığınmacıyı geri döndürmeyi hedeflediklerini belirten Erdoğan, “Kabul ettiğimiz kalıcı konut projelerinin inşaat çalışmaları devam ediyor. Katar’ın mali desteğiyle hayata geçirilen devam ediyor.Çalışmalarımızı yoğunlaştırdık.İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerimizde sorun şeklinde denetimler yapılıyor.Ülkemize turizm, eğitim, yatırım, sağlık amaçlı veya geçici müdafaa altında olanlar söz konusu değildir.Türkiye’ye ve Türk ekonomisine katkı sağlayan herkese kapımız açıktır.Suç işleyenler toplum huzurunu koruyabilirler.Kanunları çiğneyenlere Ülkemizde kaçak olarak bulunanlar ise sınır dışı ediliyor.Son iki ayda 36 bin kaçak göçmen yakalandı.16 bini sınır dışı edildi, kalanların işlemleri devam ediyor. İnşallah bu sorunu kültürümüze, inancımıza, hukukumuza ve hakkaniyetimize uygun bir biçimde çözeceğiz. ‘ diye ilan etti.

Türkiye’nin her zaman mazlumların yanında olduğunu belirten Erdoğan, “Biz tarih boyunca mazlumlara kucak açmış cömert bir milletiz. Biz de sahip çıktık. Atalarımızdan bize miras kalan vicdani duruşu hiçbir fitne düşmanı değiştiremez, değiştiremeyecek. Sığınmacılara yönelik nefret söylemine prim vermek Müslüman Türk’e yakışmaz, Mazlumları rengine, kökenine, dinine göre yargılamak da bize yakışmaz, Batı’da kendi insanımızı tehdit eden yabancı düşmanı fikirlere meyletmek de bize yakışmaz. Bize yakışır burada çizgimiz çok nettir.Güvenliğimizden taviz vermeyeceğiz,Vatandaşımızı sıkıntıya sokmayacağız,Boraltan Köprüsü Faciası gibi milletimizi mahcup etmeyeceğiz.Mazlumla mağduru kucaklarken, gerçekçi politikalarla yasa dışı göç sorununa kalıcı çözümler üretmeye devam ediyoruz” dedi. – ANKARA

selcuk-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort