Haber

BM Genel Sekreteri Guterres, Karadeniz Tahıl Girişimi’nin yeniden canlandırılması için baskı yapıyor

YENİ Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Karadeniz Tahıl Girişimi’ni canlandırmak için çabalarını sürdürdüklerini ancak bunun zor olacağını söyledi.

Guterres, “Reuters Next” adlı etkinlik kapsamında düzenlenen programın konuğu oldu.

Ukrayna’daki çözümün uluslararası hukuka ve BM Şartı’na uygun olması gerektiğini belirten Guterres, “Ukrayna’nın toprak bütünlüğü garanti altına alınmalı.” söz konusu.

Guterres, “Bunun başarılabileceğini ya da ne zaman gerçekleşeceğini bilmiyorum ama yapılması gereken bu. Sorunu çözecek gücüm yok ama sorumluluk benim sesimde, barış olmalı” dedi. elde edildi.” dedi.

Guterres, Karadeniz Tahıl Girişimi’nin yeniden canlandırılmasıyla ilgili olarak, “Çabalarımızı sürdürüyoruz ancak Karadeniz Tahıl Girişimi’ni canlandırmak zor olacak” dedi. değerlendirmesini yaptı.

Girişimin yeniden canlandırılmasının çatışmanın taraflarına fayda sağlayacağını belirten Guterres, “İdeal olan tarafların Karadeniz’de seyrüsefer serbestisini onaylamasıdır ancak bunun şu anda bir hayalden öteye gidemediğini düşünüyorum.” söz konusu.

BM’nin küresel sorunların analizindeki rolüne ilişkin Guterres, BM’nin birçok alanda çok taraflı anlaşmaların imzalanmasında etkili olduğunu kaydetti.

Guterres, BM’nin sorunları çözmek üzere tarafları bir araya getiren değerli bir platform olmaya devam ettiğinin altını çizdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu