Haber

Antalya Büyükşehir Meclisi’nden Çocuk İstismarına Ortak Yanıt

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, 2022 yılının son meclis toplantısında İsmailağa Cemaati Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızının İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer ile evlenmesine ortak tepki gösterdi. Koçyiğit, 6 yaşındayken. Meclisteki tüm parti grupları, çocuk istismarının kabul edilemez olduğunu belirterek olayı kınadı. Toplantıda kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarını kınayan ortak bildiri okundu.

Büyükşehir Belediye Meclisi, 2022 yılının son meclis toplantısında 81 gündem maddesini görüştü. Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz başkanlığındaki toplantıda grup sözcüleri tek tek konuştu ve gündem dışı konuşmalar yaptı. Meclis toplantısında, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken imamla evlendirmesi Türk gündemini derinden sarsan ve şiddetli tepkilere neden olan olay kınandı. . CHP Kümelenme Sözcüsü Deniz Filiz tarafından ortak açıklama okundu. Ortak açıklama şöyle:

“Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi olarak toplumsal bir sorun haline gelen kadına yönelik şiddeti ve çocuk istismarını şiddetle kınıyor ve bu cinayetlerin durdurulmasını istiyor. Şiddet olaylarına anında müdahale etmeye her zaman hazır olduğumuzu belirtmek isteriz, ihmal ve istismarı önlemek, gerekli zihinsel, sosyal ve hukuki süreçlerin başlatılmasını sağlamak ve bu konuda kamuoyunu bilinçlendirmek.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu