Alaska kıyısının 3,1 kilometre derinliğinde bulunan “altın yumurta”nın gizemi çözülemiyor.
Alaska kıyısı açıklarındaki derin okyanusu araştıran araştırmacılar, uzaktan kumandalı bir aracı (ROV) sürerken şaşırtıcı bir şeyle karşılaştılar; Deniz tabanında gizemli bir altın top buldular ve kimse bunun ne olduğundan emin değildi.
Yüzeyin binlerce metre altına seyahat eder, ürpertici sarı tuğlalı yollar Tuhaf Mariana Çukuru hayvanlarından tuhaf hayvanlara kadar her türlü tuhaf keşfi ortaya çıkardı. Ay’ın yüzeyi hakkında derin denizler hakkında bildiğimizden daha fazlasını bildiğimiz söyleniyor ve bilim adamları gizemli altın yumurtalar bulduğunda bu fikir bir kez daha kanıtlandı.
Parlak nokta 3,1 kilometre derinlikte kayalık bir yüzeye sabitlenmiş halde bulundu. En farklı olanı ise gizemli nesnede bir delik bulunması ve bir araştırmacının canlı yayın sırasında şunları söylemesi: Bir şey içeri girmeye ya da dışarı çıkmaya çalıştı.” söylemek.
This golden orb, likely an egg casing, struck an imaginative chord for many watching yesterday.
Today we dive on Denson Seamount. ROVs are launching & will remain on the seafloor until ~ 3:45pm ADKT/7:45pm EDT.
Join us! https://t.co/ScOhpINB18#Okeanos #seascapealaska #explore pic.twitter.com/Eq1sYeVQrr
— NOAA Ocean Exploration (@oceanexplorer) August 31, 2023
Çalışma kapsamında ortaya atılan teoriler, bunun parlak bir yumurta kabuğu ya da ilaçlı sünger kalıntıları olabileceği yönünde ancak şu an için kesin bir cevap yok. Gizemli küreyi tanımlamak için daha yakından inceleme yapılması gerekecek.
kaşif Deniz Manzarası Alaska 5 23 Ağustos’ta Alaska’dan Seward’a kadar sularda yelken açmaya başladı. Keşif grubu, 200 metrenin altındaki deniz yaşam alanlarına, 6.000 metreye kadar derinliğe inmeye ve ilerledikçe çevrenin haritasını çıkarmaya odaklanıyor.