Türkiye Kasaplar Federasyonu’ndan et fiyatlarına ilişkin açıklama
Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Başdanışmanı ve Mersin Kasaplar Odası Başkanı Erdal Pekmez, son dönemde et fiyatlarının artması ve hayvan sayısının azalmasını önlemek için çalışma başlattıklarını söyledi. dönem. Projelerin hayata geçmesi için takviye beklediklerini kaydeden Pekmez, şöyle konuştu: “Planladığımız 2 proje ile Mersin’i et ürünlerinde bir çekim merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz”söz konusu.
Öncelikle kırmızı ette fiyat artışlarının önüne geçmek için. ‘Mersin Uluslararası Et Takası projesi’Çalışmalara başladıklarını anlatan Pekmez, bu proje kapsamında Mersin Ticaret Borsası ile Mersin Kasaplar Odası arasında anlaşmaya varıldığını ve görüşmelerin sürdüğünü söyledi.
Pekmez, uluslararası bir ticaret merkezi olan Mersin’de Avrupa Birliği standartlarına uygun, sağlık ve hijyen kurallarına uygun, modern ve teknolojik altyapıya sahip bir tesis kazandırmak istediklerini belirtti. “Et ürünlerinde faaliyet gösteren uluslararası alıcı ve satıcı firmaları bir araya getirmeyi planlıyoruz. Lojistik, liman ve coğrafi konumu göz önüne alındığında en uygun şehrin Mersin olduğunu görüyoruz” dedi.belirtti.
Erdal Pekmez, bir besi hali ve küçük kapasiteli kesim projesi. ‘Mersin Hayvancılık ve Mezbaha Projesi’ne de bahsederek, “İlçemizdeki hayvan yetiştiricileri ile canlı hayvan alıp satan esnafların yetiştirdiği büyükbaş ve küçükbaş hayvanların modern bir canlı hayvan pazarında satılmasını sağlamak istiyoruz. Ticari, adak ve kurbanlık hayvanların, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan Küçük Kapasiteli Mezbahalar Yönetmeliği’ne uygun olarak hijyenik, çağdaş, temiz bir ortamda kesilmesini ve kırsal kesimden kasapların kendi işletmeleri için enkesit yapılmasını hedefliyoruz. -yemek pişirmek.”söz konusu.